LinkedIn

Wat is een HBE?

HBE, oftewel hernieuwbare brandstof eenheden, zijn certificaten die worden verkregen bij het laden van elektriciteit aan vervoersmiddelen. Deze certificaten vertegenwoordigen de hoeveelheid hernieuwbare energie die wordt gebruikt in plaats van traditionele brandstoffen, zoals benzine of diesel.

De voordelen

Bij gebruik van lokaal opgewekte stroom ontvang je 3x zoveel HBE certificaten ten opzicht van stroom van het net.

De energie mag geleverd worden aan een openbare laadpaal, u hoeft zelf niet de eigenaar te zijn van de auto om de HBE te ontvangen!

Het registreren van HBE certificaten kan eenvoudig door ons worden geïmplementeerd. Daarnaast kunnen we het rendement verhogen in combinatie met het aansturen van bijvoorbeeld uw zonnepanelen of laadpalen.

Wat levert het op?

Elke HBE staat voor 1 GJ (Gigajoule) aan duurzame energie, wat gelijk is aan 278 kWh. Het duurzame deel van de energielevering kan worden ingeboekt. Bij leveringen uit het net is dit vastgesteld op 30,4%, gebaseerd op het gemiddelde aandeel groene stroom in Nederland van de afgelopen twee jaar. Lokale opwekking, zoals zonne- of windenergie, kan 100% duurzame elektriciteit leveren en inboeken.

Met 100% groene stroom ontvangt u momenteel 0.14 euro per kWh

Bovendien geldt er een extra stimuleringsfactor van 4 voor inboekingen van elektrische leveringen. Deze factor wordt toegepast vanwege de hogere efficiëntie van elektrisch vervoer ten opzichte van voertuigen met verbrandingsmotoren.

Een geïntegreerd systeem

BBT bied een energiemanagementsysteem dat uw energie in- en verkoop optimaliseert aan de hand van de marktprijzen. Het verdienen via HBE certificaten is onderdeel van ons aanbod.

Doordat wij ook batterijen, zonnepanelen, windmolens en laadpalen aansturen kunnen we de winst die met de hernieuwbare brandstof eenheden te behalen zijn, maximaliseren

Laadpalen

Wij zorgen dat het wagenpark pas oplaad als de zon schijnt, zo ontvangt u de meeste hernieuwbare brandstof eenheden

Energie opslag

Automatisch de batterij gebruiken om zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer uw wagens aan de lader hangen.

Meer weten?

Laat ons u u vrijblijvend contacteren om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen.


  Tesla in oplader - geld verdienen met HBE

  FAQ

  Is HBE een subsidie?

  Nee, een HBE is geen subsidie. De prijs voor HBE-certificaten wordt bepaald door een marktmechanisme. Grote brandstofleveranciers zijn wettelijk verplicht om te verduurzamen en hebben een groeiend aantal HBE’s nodig. Bedrijven die vrijwillig HBE’s inboeken en niet onder een jaar- of reductieverplichting vallen, kunnen hun certificaten verkopen. HBE’s maken dus deel uit van een marktmechanisme waarbij de fossiele brandstofleveranciers bijdragen aan de levering van duurzame energie aan vervoer, en het is geen vorm van subsidie.

  Hoe verkoop ik mijn HBE?

  Het verkopen van een HBE (hernieuwbare brandstof eenheid) kan worden gedaan via over-the-counter (OTC) transacties met behulp van brokers. Als u geïnteresseerd bent in het verkopen van uw HBE, kunnen wij dit proces voor u regelen. Met onze uitgebreide netwerken en ervaring zullen onze professionele brokers u helpen bij het vinden van potentiële kopers en het faciliteren van de transactie. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u ondersteunen bij het succesvol verkopen van uw HBE-certificaat.

  Mag ik hernieuwbare energie opslaan in een batterij?

  Het opslaan van groene stroom middels een energieopslagsysteem is toegestaan.

  Welke wagens mag ik opladen?

  U kunt alleen elektriciteit leveren aan vervoersmiddelen om in aanmerking te komen voor HBE’s (hernieuwbare brandstof eenheden). Het gebruik van elektriciteit op het spoor is uitgesloten van HBE’s. Echter, walstroom geleverd aan schepen komt wel in aanmerking voor HBE’s. Het is belangrijk op te merken dat elektriciteit geleverd aan mobiele machines, bouwkranen, landbouwvoertuigen en dergelijke niet in aanmerking komt voor HBE’s.

  Volg ons:

  We want to hear from you!

  Bel ons: +31 852 006 918