LinkedIn

Indrukwekkende winsten bij demonstratie van ons energiemanagementsysteem!

We zijn verheugd om de eerste resultaten te presenteren van onze demonstratielocatie. Ons markt gedreven energiemanagementsysteem (EMS) heeft zijn potentieel hier in de praktijk bewezen. Op deze locatie hebben wij bij een huishouden met een afname van 4500 kWh per jaar en 6 kWp geïnstalleerd vermogen aan solar PV een batterij van 18 kWh geïnstalleerd. Hier hebben we in de afgelopen 5 maanden ongelooflijke successen behaald.

Gemiddeld €150 per maand verdiend dankzij de onbalansmarkt aansturing

Een van de meest opvallende prestaties van ons EMS is het feit dat de eindgebruiker gemiddeld €150 per maand (exclusief btw) verdient dankzij de aansturing op de onbalansmarkt. Deze winst is het resultaat van verschillende slimme strategieën die we hebben geïmplementeerd:

  1. Besparing op gaskosten: Dankzij het aansturen van een elektrische boiler kunnen we overtollige energie inkopen en opslaan als warm water. Dit stelt ons in staat om gas te besparen, wat resulteert in een gemiddelde besparing van €10 per maand.
  2. Slimmere energie in- en verkoop: Ons EMS maakt gebruik van de flexibiliteit van het systeem om te handelen op de onbalansmarkt. Hierdoor kunnen we overtollige energie verkopen wanneer de vraag hoog is en goedkope energie inkopen wanneer de vraag laag is. Deze handelsactiviteiten dragen bij aan een indrukwekkende winst van ongeveer €130 per maand.
  3. Voorkomen van negatieve prijzen: Wanneer er een overschot aan energie op het net is, en de prijzen hierdoor negatief zijn, schakelen we automatisch de zonnepanelen af. Hierdoor voorkomen we dat er betaald moet worden bij negatieve prijzen!
  4. Reductie van kosten bij energieleverancier: Dankzij onze effectieve energie-in- en verkoop, kunnen we de risico-opslagen van een energieleverancier verminderen, wat resulteert in een besparing van ongeveer €10 per maand.

Terugverdientijd van slechts 5 jaar voor de batterij

Ondanks het feit dat de gebruikte batterij klein en relatief duur is, hebben we deze al binnen 5 jaar terugverdiend dankzij de opbrengsten die we genereren met ons EMS. Dit bewijst niet alleen de doeltreffendheid van ons systeem, maar ook de vele voordelen die het biedt aan eindgebruikers.

Focus op grootverbruikers

Gegeven deze resultaten, is ons volgende doel om ons EMS in te zetten bij grootverbruikers, waar we geloven dat ons systeem nog meer impact kan hebben op duurzaamheid en winstgevendheid. Daarnaast gaan we uitbreiden naar meer bronnen van inkomsten, zoals het besparen op de energiebelasting en de day-ahead handel.

Als u meer wilt weten over ons markt gedreven energiemanagementsysteem of als u geïnteresseerd bent om deel uit te maken van onze groeiende groep gebruikers, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen in de energiemarkt en een duurzame toekomst opbouwen voor komende generaties.

Sorry, the comment form is closed at this time.